Joulu oli ja meni. Odotin joulua niin innolla, että en meinannut saada nukutuksi öitä. Loppujen lopuksi taaksepäin katsottaessa joulu oli minulle ja koko perheelleni luultavasti aikamoinen pettymys. Mieluisia lahjoja kyllä tuli, ei sillä, ruokakin oli aivan mahtavan hyvää, mutta jotenkin tunnelma oli kadoksissa. Vaikka joulu suoritettiin taas samalla tavalla perinteiden omaisesti niin kuin aikaisimpinakin vuosina, tuntui silti jotenkin jokin olevan poissa. Katsoin perinteisesti Lumiukko-sadun, söin riisipuuroa kanelin ja mantelin kera, katsoimme koko perhe joulurauhan julistuksen, kävimme haudalla, söimme hyvää jouluruokaa ja avasimme paketit. Kotiin tuli myös siskot miehineen ja lapsineen jouluksi kotikonnuille. Illalla kuitenkin kaikki meni ihan pipariksi lopullisesti, kun äiti ja siskot rupesivat riitelemään. Tunnelma oli kadonnut jo aamulla, illasta puhumattakaan. Yritin juoda iloisesti glögiä, kuunnella huoneessani joululauluja ja muistella lapsuuden jouluja. Eivät ne lapsuudenkaan joulut mitenkään erityisen hohdokkaita ollut; vanhemmillani on aina ollut taipumus nauttia alkoholia muutama lasillinen liikaa näin hienosti sanottuna. Joka tapauksessa, joulu oli kokonaisuutena ihan ok. Enää ei ollut sitä samaa lapsuuden uskoa joulupukkiin, eikä muutenkaan joulussa ollut sitä samaa lumoa kuin ennen. No, kai sitä käy näin kaikille kun kasvaa isoksi!

Uusi vuosi oli sitten asia erikseen! Ajattelin ensin, että koko juhla menee ihan mönkään (minun ja kavereiden suunnitelmat eivät aluksi menneet ihan yksiin), mutta loppujen lopuksi se oli hauskin viettämäni juhla aikoihin! Menimme tasan viikko sitten kaverilleni, laittauduttiin (näytin oikeen grr-kissalta :D) ja maisteltiin hyviä juomia kaikessa rauhassa. Lähdettiin sitten yhteen toiseen paikkaan juhlimaan ja vähän ennen vuoden vaihdetta siirryimme torille katsomaan ilotulitusta. Sieltä eksyimme joihinkin pirskeisiin juhlimaan ja kotiuduin vasta viiden maissa aamulla. Mutta oli ihan superkivaa! Uutena vuotena popitettiin muunmuassa näitä hyviä biisejä:

- Lady GaGa - Pokerface
- Idols 2008 - Hyvää yötä ja huomenta
- Cheek - Eksä tiedä kuka mä luulen olevani?

Nyt arki on taas alkanut. Ei yhtään kiinnostaisi opiskella koulussa taas funktioita tai lauseen jäseniä. Enää ei ole onneksi kuin neljä kuukautta ja sitten se on ohi! Maaliskuussa on yhteishaku ja pitäisi alkaa miettiä mitä sitä tulevaisuudeltaan haluaa. Mulla on se jo tiedossa, mutta monet kaverit ovat ihan ulalla. Itseäni kiinnostaa nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajan koulutus tosi paljon ja sinne varmaan haenkin! Kesällä, tarkemmin sanottuna 12.6, saadaan tietää sitten että mihin päästään!